Despre noi

Ageri, marcă a firmelor Flexal Impex și Top Plast, și cunoscută până în 2015 drept Flexal, reprezintă numele uneia dintre cele mai îndrăgite și rezistente companii producătoare de ambalaje din material plastic din Iași. Cu capital privat integral românesc.

5 trăsături care ne definesc eficiența

  1. Echipă: peste 40 de oameni harnici, angajați cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată
  2. Experiență: peste 20 de ani de înțelegere a pieței, seriozitate și perseverență
  3. Portofoliu: peste 300 de clienți și colaboratori, dintre care mulți lucrează cu noi de peste 10 ani
  4. Profilul clienților: 80% întreprinderi mici și mijlocii și 20% instituții de stat și companii
  5. Capacitate de producție: 4 tone / zi

3 caracteristici pe care ți le vei aminti, cu siguranță

  1. Achiziționăm mașini făcute în România, de către ingineri români. Deoarece primele utilaje achiziționate direct din Taiwan ne-au creat probleme legate de mentenanță, ne-am hotărât să ne orientăm mai aproape de casă. Așa se face că ultima mașină achiziționată pentru producția de saci cu profil umeraș este realizată de către un inginer chiar în Urlați și are meniul în limba română.
  2. Reciclăm tot ce rămâne din producție. Atât secția în care producem regranulat, cât și linia modernă de utilaje pe care am achiziționat-o cresc considerabil capacitatea proprie de reciclare, iar toate deşeurile de ambalaje sunt reintroduse direct în ciclul de fabricație.
  3. Ne-am făcut fântână. Dorind să economisim consumul industrial de apă folosită pentru a răci amestecul de granulă, regranulat, colorant topit, ne-am construit o fântână chiar lângă intrarea în secția unde reciclăm material plastic. Ne încurajăm toți clienții – colaboratorii sau furnizorii, care au posibilitatea, să procedeze astfel, întrucât și costurile scad considerabil.

Povestea companiei, așa cum am trăit-o

Afacerea a fost pusă pe roate în 1994 de către ingineri proiectanți de mașini-unelte din Iași, în momentul în care s-au numărat printre primii șomeri ai valului de schimbări interne provocate de regimul capitalist instaurat după revoluție. Având fiecare o experiență de 14 ani în domeniu, ei au proiectat și executat primul utilaj de producere a foliei din polietilenă. A urmat al doilea. Și firma s-a pus în mișcare. Cu pași mici dar drepți, cu determinare și flexibilitate, lucrurile au început să crească și relațiile au început să se dezvolte.

După 20 de ani de muncă, rezistență, adaptare și învățare, în 2015 a sosit și momentul potrivit pentru identitate și comunicare. Ne place să ne aducem aminte de unde am plecat și cum ne-am creat drumul, de fiecare dată când privim spre viitor:

1994 Înființăm „FLEXAL IMPEX” S.R.L., într-un spaţiu închiriat în suprafață de 350 mp divizați în 4 locaţii, fapt ce îngreuna foarte mult procesul de producţie.

2005 Primeam certificarea SR EN ISO 9001-2001, acumulând experiență în implementarea Sistemului de Management al Calității pentru fabricarea ambalajelor din folie de polietilenă şi polipropilenă.

2007 Achiziționam un teren într-o zonă industrială a municipiului Iaşi, în vederea construirii unei hale de producţie şi a unor spaţii de depozitare moderne, adecvate sectorului de activitate.

2008 Demarăm lucrările de construcţie.

2009 Ne mutăm în noul sediu și principalul obiectiv al firmei devine dezvoltarea şi creşterea competitivităţii pe piaţa regională prin investiţii tangibile în noi utilaje ce vor permite îmbunătățirea şi diversificarea producţiei de ambalaje de mase plastice.

2009
2011
Realizăm acest obiectiv prin intermediul Fondurilor Structurale și achiziționăm o linie completă de fabricare a maselor plastice care permite reducerea consumului de resurse naturale epuizabile și crește capacitatea de reciclare.

2013 Obținem Certificatul de agreare de tip ADR – omologare de produs pentru sacii „Pericol biologic” la Iprochim S.A. în conformitate cu Acordul European referitor la transportul rutier internațional al mărfurilor periculoase.

2014 Primim certificarea SR EN ISO 22000:2005 – sistemul de management al siguranței alimentelor (HACCP) pentru fabricarea de folii și ambalaje din polietilenă și polipropilenă.

2014 Începem proiectul de branding și dezvoltarea unei platforme online pentru a comunica mai eficient cu clienții noștri.

2015 Ne lansăm în construirea brandului Ageri – un nume care să ne reprezinte echipa și bunele intenții și prin care să fim ușor de găsit.