Cât de importante sunt sacoșele de plastic personalizate pentru un business?

Sacoșele de plastic și-au făcut apariția în cadrul supermarketurilor americane și europene ca o alternativă mai eficientă a pungilor de hârtie, încă din 1977, cu scopul de a ajuta consumatorii să transporte către casă produsele achiziționate.

Astăzi, la nivel global, sunt folosite 160.000 de sacoșe pe secundă, în special în industria alimentară și farmaceutică. Industria fashion realizează adesea compoziții realizate din sacoșe de plastic reciclate, ca piese de catwalk sau produse pentru utilizare frecventă. În România, majoritatea pungilor de plastic sunt reutilizate în gospodărie pentru transport, depozitare, adunare a deșeurilor, protecție împotriva umezelii și a ploii sau a zăpezii.

Ce nu se spune adesea despre sacoșele din plastic

Aceste produse sunt 100% reciclabile. Întoarcerea lor în circuitul de producție nu este scumpă iar cererea pentru reciclare este din ce în ce mai mare. În cadrul Ageri, reciclăm lunar 15 tone de sacoșe și saci din plastic.

Ce poți face cu ajutorul sacoșelor

Sacoșele de plastic personalizate transmit informațiile dorite de către un business mult timp după ce au fost achiziționate. Pe lângă faptul că reprezintă în sine un ambalaj și un produs refolosibil, ele captează atenția privitorilor, promovează marca, transmit mesaje, promoții sau detalii despre evenimente și fidelizează audiența. Sacoșele devin astfel instrumentul prin care un consumator se transformă pe loc într-un avocat al brandului.

Cele mai întâlnite elemente printate pe sacoșele de plastic personalizate sunt: identitatea vizuală a businessului/produsului, mesaje de mulțumire pentru cumpărături, mesaje de campanii sau promoții, fotografii sau ilustrații cu persoane, personaje sau produse.

Avantaje ale sacoșelor de plastic față de sacoșe din alte materiale:

  • necesită un consum scăzut de energie și au costuri foarte mici de producție,
  • oferă durabilitate și rezistență,
  • dovedesc eficiență crescută în toate condițiile meteo,
  • garantează protecție crescută împotriva umezelii și a deteriorării produselor transportate,
  • reprezintă o metodă sterilă de a transporta diverse produse și de a preveni intoxicațiile,
  • sunt ușor de ambalat, transportat, depozitat și desfăcut pentru ambalare.

Recomandarea Ageri

Momentan, în lume sunt reciclate direct numai 3% din pungile de plastic. Fiindcă încurajăm atitudinea responsabilă față de mediul înconjurător, iar consumatorii sunt din ce în ce mai atenți la acțiunile întreprinse de companii, îți recomandăm ca, pe lângă personalizarea dorită, să introduci în designul pungilor și un mesaj de încurajare a reciclării. Astfel, firma pe care o reprezinți se va promova și ca un brand care ajută publicul să observe importanța unui comportament responsabil.

Descoperă câte tipuri de șacoșe din plastic îți poți confecționa alături de oamenii harnici din echipa Ageri!